Jag har under 20 år startat, förvärvat, investerat i och drivit företag. Idag är jag delägare i sju företag med en total omsättning på 250 mkr. Det har gett mig ovärderliga erfarenheter som jag använder både som konsult och investerare. Jag har under åren utvecklat en syn på entreprenörskap som bygger på värderingar, strategi och ekonomisk kontroll som viktiga framgångsfaktorer. Min plattform som konsult och investerare är Brain Accounting – en ekonomibyrå inriktad på ägarledda företag i storleken 10 – 100 Mkr.

Brains målgrupp stämmer väl överens med företag jag investerar i. Arbetet med att sälja Brains tjänster och sökandet efter spännande företag att investera i går därför ofta hand i hand. Nätverkande är naturligtvis en viktig del och jag ser min blogg som en möjlighet att utöka mitt nätverk. Min blogg ska mer än inspirera. Jag vill ge handfasta tips i frågor som entreprenörer vet är viktiga, men själv sällan är experter på. Ägarfrågor, ekonomi, finansiering, företagsaffärer och strategi. Läs om Brain - en tänkande ekonomibyrå.

Jag har under 20 år startat, förvärvat, investerat i och drivit företag. Idag är jag delägare i sju företag med en total omsättning på 250 mkr. Det har gett mig ovärderliga erfarenheter som jag använder både som konsult och investerare. Jag har under åren utvecklat en syn på entreprenörskap som bygger på värderingar, strategi och ekonomisk kontroll som viktiga framgångsfaktorer. Min plattform som konsult och investerare är Brain Accounting – en ekonomibyrå inriktad på ägarledda företag i storleken 10 – 100 Mkr.

Brains målgrupp stämmer väl överens med företag jag investerar i. Arbetet med att sälja Brains tjänster och sökandet efter spännande företag att investera i går därför ofta hand i hand. Nätverkande är naturligtvis en viktig del och jag ser min blogg som en möjlighet att utöka mitt nätverk. Min blogg ska mer än inspirera. Jag vill ge handfasta tips i frågor som entreprenörer vet är viktiga, men själv sällan är experter på. Ägarfrågor, ekonomi, finansiering, företagsaffärer och strategi. Läs om Brain - en tänkande ekonomibyrå.

Omvärld

Publicerad 2015-11-10

Prins Daniel – en äkta entreprenörsvän

Igår hade jag förmånen att delta på Prins Daniels årliga entreprenörsdag på IVA. 100 utvalda unga entreprenörer fick möjlighet att diskutera sina utmaningar med några av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer och företagsledare som t ex Niklas Zennström, Carl Bennet och Annika Falkengren.

Själv är jag varken tillräckligt ung eller framgångsrik för att kvalificera in på någon av dessa kvoter. Däremot var jag tillsammans med tio andra entreprenörer från Founders Alliance (Sveriges största entreprenörsnätverk) inbjuden som moderator för rundabordssamtalen. Jag ledde en diskussion om medarbetare och företagskultur och hade turen att ha Johan Skarborg grundare av Academic Work och Lisa Lindström grundare av Dobberman (utsedd till Sveriges bästa arbetsplats förra veckan) som experter i min grupp. De är förmodligen två av Sveriges allra främsta entreprenörer när det kommer till att bygga företag genom starka värderingar och kulturer.

Jag kan inte återge alla våra diskussioner här, men vill lyfta fram en sak som både Johan och Lisa tryckte på som en viktig framgångsfaktor för att få företag att växa: Balansen mellan kulturen och strukturer. När ett företag växer riskerar alla nya struktur att döda kulturen, men utan strukturer kommer företaget inte heller kunna växa vidare. Framgång i ett tjänsteföretag handlar mycket om att lyckas hantera den balansen.

Det som trots allt var den stora behållningen var Prins Daniels verkligt äkta engagemang för entreprenörsfrågor. Med en egen entreprenörsbakgrund och en genuin vilja att göra något positivt för Sverige i kombination med en verbal begåvning och en Prinstitel på toppen kommer han att göra mycket gott för entreprenörskapet i Sverige. Han ledde mycket av dagen själv, höll öppningsanförande, deltog i bordsdiskussionerna och ställde sig spontant upp och talade flera gånger under middagen.

Tillbaka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × två =